Jonge Wegweters Traject Mechelen

Mechelen

Mechelen

De stad Mechelen trok voor Jonge Wegweters naar de klasgroep 5 biotechnische wetenschappen van de Provinciale Technische School. De school situeert zich in het Noorden van de stad, wat voor Jonge Wegweters onmiddellijk enkele concrete wins teweeg bracht, zoals het uitbreiden van de actieradius van deelsteps.

De ideeën van de jongeren werden visueel uitgewerkt in een mobiliteitsexpo dat door de leerlingen zelf in een klaslokaal werd opgebouwd. De schepen van mobiliteit, schepen van openbare werken en medewerkers van de dienst mobiliteit gingen met de leerlingen in dialoog. De schepenen benoemden de beperkingen en zochten samen met de jongeren naar mogelijke oplossingen. Uiteindelijk was het gesprek zo boeiend en leerzaam dat de schepenen dubbel zoveel tijd uittrokken om met de jongeren in dialoog te gaan.

“Vele mobiliteitsprojecten spitsen zich toe op jonge kinderen, jongvolwassenen en volwassenen, maar jongeren van 17-18 jaar vallen vaak uit de boot. Wij vinden het belangrijk dat we voeling krijgen met wat jongeren echt nodig hebben in het verkeer. Met Jonge Wegweters kan dat perfect.”

Vicky Vanmarcke, Schepen van Mobiliteit Mechelen